Optiuni
Anotimp

Anvelopele Runflat permit rularea pe pana pe o distanta de maxim 100 km cu o viteza de 80 km/h. (Flancuri de tip: ZP, RunFlat, SSR, ROF, etc.)

Daca vehiculul dumneavoastra este echipat cu anvelope Extra Load, Reinforced, XL, REINF.

Te afli aici:
Te afli aici:

Anvelope Michelin

Alpin 5 205/55 R16 91T

538,00 Lei 398,99Lei
-25%
În stoc, 5 bucăți
Livrare imediată
Set 4 anvelope
1595,96Lei

Anvelopă de iarnă MICHELIN Alpin 5

• Anvelopa de iarnă a MICHELIN ce oferă un condus sigur și plăcut
• Nivel excelent  de siguranță în condiții dure  de iarnă (3PMSF)[1]
• Aderență puternică pe șosele ude[2]
• Tracțiune sigură pe zăpadă [1]
• Longevitate grozavă[4]
• (garanție locală - a se defini în funcție de teritoriu, dacă este necesar)


Rămâneți în siguranță în condiții de iarnă dure cu MICHELIN Alpin 5.

Performanța condusului la temperaturi scăzute nu este o problemă datorită modelului inovator al compusului anvelopei, ce asigură o aderență puternică pe zăpadă[2] și tracțiune puternică pe zăpadă[1]. Proiectată pentru longevitate mare, oferind mai mulți kilometri, astfel încât să vă puteți bucura de mai multe călătorii zilnice pe timpul iernii, de condusul pe autostradă și pe munte[4]. Urmată în 2018 de MICHELIN Alpin 6, cu tracțiune îmbunătățită pe zăpadă[3] și siguranță care durează în iernile grele.
Pentru condusul pe timp de iarnă, aveți nevoie de anvelope de zăpadă care oferă performanțe excelente la temperaturi scăzute. MICHELIN Alpin 5 conține un compus inovator pentru banda de rulare și caneluri pe toată adâncimea benzii de rulare pentru a spori performanțele la temperaturi scăzute pentru tracțiune excelentă pe zăpadă [1] și aderență pe șosele ude[2].
Cumpărați o anvelopă de iarnă, care oferă o longevitate de durată[4], cumpărați anvelopa de iarnă MICHELIN Alpin 5. Vă puteți aștepta să vă bucurați de mai muți kilometri parcurși pe timp de iarnă înainte de a vă înlocui anvelopele.

(1)- performanță de frânare pe, 3PMSF - MICHELIN Alpin 5 este aprobată pentru utilizare în condiții de zăpadă (cu marcaj 3PMSF). Pentru a primi marcajul 3PMSF, anvelopele trebuie să garanteze un nivel minim de siguranță și performanță a mobilității pe zăpadă.
(2) - performanțele de frânare în condiții umede - MICHELIN Alpin 5 este clasificată "B" la punctul Aderență în Condiții Umede din cadrul scalei europene de etichetare.
(3) - tracțiunea pe zăpadă a Alpin 6 -Teste de frânare pe zăpadă și carosabil umed realizate de TÜV SÜD Product Service, la solicitarea Michelin, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, pe dimensiunea 205/55 R16 91H pe VW Golf 7 comparând anvelopa MICHELIN Alpin 6 cu anvelopa MICHELIN Alpin 5. Anvelopa MICHELIN Alpin 6 este cu 6% mai bună la frânarea pe carosabil umed și +8% mai bună la frânarea pe zăpadă decât anvelopa Michelin Alpin 5.
(4) - longevitate - MICHELIN Alpin 5, numărul 3 în clasamentul general, are cea mai bună longevitate dintre Brandurile Premium în testul comparativ realizat de Auto Bild pe dimensiunea 225/50 R17, publicat la 6 octombrie 2017.

 

Specificații

Marca
Tip

Anvelope de iarnă

Model ALPIN 5
Latime 205
Inaltime 55
Diametru R16
Indice sarcina 91
Indice viteza T

Eticheta

Normele de consum combustibil:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Eficienta anvelopei vs consumul de carburant:
Cum reduc anvelopele consumul de carburant?
Pe scurt, anvelopele eficiente din punctul de vedere al consumului de carburant necesită mai puţină energie pentru a rula. În ultimă instanţă, aceasta înseamnă un consum mai redus de carburant.
Cum se clasifică eficienţa consumului de carburant?
Eficienta consumului de carburant se clasifică de la A la G, pe o scală cu cod de culori.
• A (verde) = clasa cea mai ridicată de eficientă a consumului de carburant
• G (roşu) = clasa cea mai scăzută de eficientă a consumului de carburant
• Clasa D nu se utilizează pentru autoturisme de pasageri.
Ce înseamnă această clasificare
Diferenţa dintre clasa A şi clasa G ar putea însemna o reducere de până la 7,5% a consumului de carburant. În termeni reali, dacă alegeţi anvelope din clasa A în locul unor anvelope din clasa G, aţi putea economisi peste 6 litri de carburant la fiecare 1.000 km.*
La un preţ mediu al benzinei de 4,5 lei pe litru, aceasta înseamnă economii de peste 900 de lei pe întreaga durată de viaţă a anvelopelor.*
Nu uitaţi, veţi reduce şi impactul asupra mediului!
*Pe baza unui consum mediu de 8 litri/100 km, un preţ al benzinei de 4,5 lei/litru şi o distanţă medie parcursă de anvelopă de 35.000 km. Consumul real de carburant şi economiile de cost pot varia, printre altele, în funcţie de presiunea anvelopei, greutatea vehiculului şi stilul de conducere

 • Poate reduce consumul cu

  3,56%
 • Combustibil economisit

  34,5 L
 • Poate reduce emisiile de CO2 cu

  105,7 Kg
E
B
68

Siguranta pe suprafete umede:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Performanta anvelopei pe carosabil umed:

Ce este aderenţa pe carosabilul umed?
"Aderenţa pe carosabilul umed" este capacitatea de a adera la drum în condiţii de umiditate. Clasificarea UE se concentrează pe un singur aspect al aderentei pe carosabil umed: performanţa de frânare pe carosabil umed a anvelopei.
Cum se evaluează aderenţa pe carosabil umed?
Aderenţa pe carosabil umed este clasificată de la A la F:
A = clasa maximă - F = clasa minimă
Clasele D şi G nu sunt utilizate de autoturismele pentru pasageri.
Ce înseamnă această clasificare
Într-o situaţie de urgenţă, câţiva metri înseamnă foarte mult. În cazul unui autoturism de pasageri care aplică forţa totală de frânare la 80 km/h, un set de anvelope de clasa A va opri autoturismul pe o distanţă cu până la 18 metri mai mică decât un set de anvelope din clasa F. *
Notă: În timpul deplasării, respectaţi întotdeauna distanţele de oprire recomandate.
* Când măsurătorile se execută conform metodelor de test specificate în Regulamentul CE 1222/2009. Distanţele de frânare pot varia în funcţie de condiţiile de deplasare şi de alţi factori de influenţă.
Valorile afişate pe etichetă au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumită anvelopă în functie de gamă/dimensiune pot varia.

2,6m
E
B
68

Normele de zgomot ale anvelopei:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Nivelul de zgomot produs pe carosabil:

O parte din zgomotul emis la trecerea unui vehicul provine de la anvelope. Alegerea unei anvelope dintr-o clasă performantă ca nivel de zgomot va reduce impactul deplasării autoturismului asupra mediului înconjurător.
Ce măsoară clasificarea UE a nivelului de zgomot?
Clasificarea UE măsoară emisiile de zgomote externe ale anvelopei, exprimate în decibeli.
Deoarece multe persoane nu cunosc valorile în decibeli, se afişează imaginea unui difuzor cu unde negre, pentru a semnifica zgomotul produs de anvelopa respectivă. Cu cât numărul de unde este mai mare, cu atât anvelopa este mai zgomotoasă.
• 1 undă neagră: Silenţioasă (cu cel putin 3 dB sub limita europeană)
• 2 unde negre: Moderată (între limita europeană şi 3 dB sub aceasta)
• 3 unde negre: Zgomotoasă (peste limita europeană)

Ce înseamnă această clasificare?
Nivelurile în decibeli sunt măsurate pe o scară logaritmică. Acest lucru înseamnă că o creştere cu doar câţiva decibeli reprezintă o diferenţă uriaşă între nivelurile de zgomot. De fapt, o diferenţă de 3dB dublează zgomotul extern produs de anvelope.
Gândiţi-vă la miile de autovehicule care circulă zilnic pe drumurile noastre. Dacă am alege cu toţii anvelope cu clase de zgomot mai reduse, imaginaţi-vă cât de liniştite ar fi oraşele noastre.

 • 1 linie neagra

  3 db sub limita

  EC reg. 661/2009

 • 2 linii negre

  se afla in limitele

  EC reg. 661/2009

 • 3 linii negre

  este in limitele

  EC dir. 2001/43

E
B
68

Anvelope similare

Părerea cumpărătorilor

5 (184 păreri)
 • 5
  (145)
 • 4
  (36)
 • 3
  (2)
 • 2
  (0)
 • 1
  (1)

Ai utilizat aceste anvelope?

Fii primul care evalueaza acest produs:

Nota ta:

"Cu ajutorul tau, alti utilizatori pot gasi produsul pe care si-l doresc si care corespunde necesitatilor lor! Si firmele producatoare asteapta feedback-ul tau pentru ca astfel poti influenta dezvoltarea unor noi produse si servicii."

Prin publicarea parerii tale aici,
esti de acord cu termenii si conditiile site-ului
 • 19 Apr 2018

  Anvelope sigure si performante

  • Automobil: volkswagen passat

  Alpin 5 s-a comportat perfect in conditii de carosabil umed sau acoperit cu zpada,chiar gheata! Este deasemenea o anvelopa foarte silentioas si de anduran?a.

  Sursa: www.michelin.ro
  Semnalează un abuz
 • 12 Dec 2017

  Detin un set de iarna de 4 ani !!!

  • Automobil: citroen c4 cactus

  Raport calitate/pret EXCELENT !!!

  Sursa: www.michelin.ro
  Semnalează un abuz
 • 7 Dec 2017

  Foarte bune

  • Automobil: dacia logan mcv

  Folosesc de zece ani numai anvelope Michelin. Sunt foarte bune, sigure si nu am avut parte de nici un accident.

  Sursa: www.michelin.ro
  Semnalează un abuz
 • 23 Noi 2017

  Foarte bune.

  • Automobil: peugeot 307

  Extrem de multumit.

  Sursa: www.michelin.ro
  Semnalează un abuz
 • 8 Noi 2017

  Anvelope Premium

  • Automobil: renault grand scenic ii

  Anvelope excelente, nu le pot compara cu nici o alta anvelopa. Pe zpad sunt geniale.

  Sursa: www.michelin.ro
  Semnalează un abuz
 • Arata mai multe
 • Livrare în mai puțin
  de 24/48 ore

 • Ridicare rapidă
  din locații

 • Plată 100%
  securizată

 • Consultanță
  de calitate

 • Garanție 3 ani