close
tr1 tr2 tr3
Optiuni
Anotimp

Anvelopele Runflat permit rularea pe pana pe o distanta de maxim 100 km cu o viteza de 80 km/h. (Flancuri de tip: ZP, RunFlat, SSR, ROF, etc.)

Daca vehiculul dumneavoastra este echipat cu anvelope Extra Load, Reinforced, XL, REINF.

Anvelopă de iarnă Michelin

Alpin 5 205/60 R16 92V

664,99Lei
 
stoc În stoc, peste 12 bucăți
livrareLivrare în 2 zile
 • prdicon1
 • prdicon1
 • prdicon2
 • prdicon3
 • prdicon4
 • prdicon5
 • prdicon6
Set 4 anvelope
2659,96Lei
Michelin Guarantee Plus

La fiecare achiziție de patru anvelope MICHELIN pentru vehiculul dvs. de la Autobon, beneficiezi de programul Michelin GUARANTEE PLUS, care asigură înlocuirea completă unui număr de maximum două anvelope, pentru daune provocate în timpul aceluiași eveniment și care nu pot fi reparate.

Mecanism: Trebuie să vă înregistrați pe acest site https://ro.plus.michelin.eu în termen de cel mult 30 de zile de la data achiziției și să păstrați factura si/sau bonul fiscal și orice alte formulare pe care le-ați primit de la Autobon.

Programul se derulează pe o perioadă de 12 luni de la data achiziționării anvelopelor. Include toate anvelopele MICHELIN pentru autoturisme și vehicule 4X4 utilizate pe drumurile publice, echipate cu plăcuțe de inmatriculare din spațiul UE.

Anvelopă de iarnă MICHELIN Alpin 5

• Anvelopa de iarnă a MICHELIN ce oferă un condus sigur și plăcut
• Nivel excelent  de siguranță în condiții dure  de iarnă (3PMSF)[1]
• Aderență puternică pe șosele ude[2]
• Tracțiune sigură pe zăpadă [1]
• Longevitate grozavă[4]
• (garanție locală - a se defini în funcție de teritoriu, dacă este necesar)


Rămâneți în siguranță în condiții de iarnă dure cu MICHELIN Alpin 5.

Performanța condusului la temperaturi scăzute nu este o problemă datorită modelului inovator al compusului anvelopei, ce asigură o aderență puternică pe zăpadă[2] și tracțiune puternică pe zăpadă[1]. Proiectată pentru longevitate mare, oferind mai mulți kilometri, astfel încât să vă puteți bucura de mai multe călătorii zilnice pe timpul iernii, de condusul pe autostradă și pe munte[4]. Urmată în 2018 de MICHELIN Alpin 6, cu tracțiune îmbunătățită pe zăpadă[3] și siguranță care durează în iernile grele.
Pentru condusul pe timp de iarnă, aveți nevoie de anvelope de zăpadă care oferă performanțe excelente la temperaturi scăzute. MICHELIN Alpin 5 conține un compus inovator pentru banda de rulare și caneluri pe toată adâncimea benzii de rulare pentru a spori performanțele la temperaturi scăzute pentru tracțiune excelentă pe zăpadă [1] și aderență pe șosele ude[2].
Cumpărați o anvelopă de iarnă, care oferă o longevitate de durată[4], cumpărați anvelopa de iarnă MICHELIN Alpin 5. Vă puteți aștepta să vă bucurați de mai muți kilometri parcurși pe timp de iarnă înainte de a vă înlocui anvelopele.

(1)- performanță de frânare pe, 3PMSF - MICHELIN Alpin 5 este aprobată pentru utilizare în condiții de zăpadă (cu marcaj 3PMSF). Pentru a primi marcajul 3PMSF, anvelopele trebuie să garanteze un nivel minim de siguranță și performanță a mobilității pe zăpadă.
(2) - performanțele de frânare în condiții umede - MICHELIN Alpin 5 este clasificată "B" la punctul Aderență în Condiții Umede din cadrul scalei europene de etichetare.
(3) - tracțiunea pe zăpadă a Alpin 6 -Teste de frânare pe zăpadă și carosabil umed realizate de TÜV SÜD Product Service, la solicitarea Michelin, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, pe dimensiunea 205/55 R16 91H pe VW Golf 7 comparând anvelopa MICHELIN Alpin 6 cu anvelopa MICHELIN Alpin 5. Anvelopa MICHELIN Alpin 6 este cu 6% mai bună la frânarea pe carosabil umed și +8% mai bună la frânarea pe zăpadă decât anvelopa Michelin Alpin 5.
(4) - longevitate - MICHELIN Alpin 5, numărul 3 în clasamentul general, are cea mai bună longevitate dintre Brandurile Premium în testul comparativ realizat de Auto Bild pe dimensiunea 225/50 R17, publicat la 6 octombrie 2017.

 

Specificații

Marca Michelin
Tip

Anvelope de iarnă

Anvelope Runflat

Model ALPIN 5
Latime 205
Inaltime 60
Diametru R16
Indice sarcina 92
Indice viteza V

Proprietăți anvelopă

•  Dimensiunile anvelopei sunt 205/60 R16

•  Anvelopa se pretează sezonului rece (anvelopă de iarnă) și este destinată autoturismelor

•  Clasa de eficiență a consumului de carburant este D

•  Clasa de aderență pentru suprafețe umede a anvelopei este B

•  Indicele de zgomot al anvelopei este de 68 dB

•  Indicele de viteză V specifică faptul că anvelopa poate rula cu o viteză de 240 km/h în condiții de siguranță

•  Indicele de încărcare 92 reprezintă încărcarea maximă admisă - 630 kg pe roată

Informații utile anvelopă

Modelul Alpin 5 cu dimensiunile 205/60 R16 92V al producătorului Michelin este o anvelopă de iarnă, fiind omologată pentru utilizarea în sezonul rece. Datorită materialului moale, aceasta își menține proprietățile în condiții de umezeală și frig și asigură aderență pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață. Specialiștii recomandă schimbarea anvelopelor atunci când temperatura medie zilnică scade la valori de sub 7°C.

Noua Etichetă
Europeană

 • tabicon1
 • tabicon2
 • tabicon3

Normele de consum combustibil:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Eficienta anvelopei vs consumul de carburant:
Cum reduc anvelopele consumul de carburant?
Pe scurt, anvelopele eficiente din punctul de vedere al consumului de carburant necesită mai puţină energie pentru a rula. În ultimă instanţă, aceasta înseamnă un consum mai redus de carburant.
Cum se clasifică eficienţa consumului de carburant?
Eficienta consumului de carburant se clasifică de la A la E, pe o scală cu cod de culori.
• A (verde) = clasa cea mai ridicată de eficientă a consumului de carburant
• E (roşu) = clasa cea mai scăzută de eficientă a consumului de carburant
Ce înseamnă această clasificare
Diferenţa dintre clasa A şi clasa E ar putea însemna o reducere de până la 7,5% a consumului de carburant. În termeni reali, dacă alegeţi anvelope din clasa A în locul unor anvelope din clasa E, aţi putea economisi peste 6 litri de carburant la fiecare 1.000 km.*
La un preţ mediu al benzinei de 7 lei pe litru, aceasta înseamnă economii de peste 1400 de lei pe întreaga durată de viaţă a anvelopelor.*
Nu uitaţi, veţi reduce şi impactul asupra mediului!
*Pe baza unui consum mediu de 8 litri/100 km, un preţ al benzinei de 7 lei/litru şi o distanţă medie parcursă de anvelopă de 35.000 km. Consumul real de carburant şi economiile de cost pot varia, printre altele, în funcţie de presiunea anvelopei, greutatea vehiculului şi stilul de conducere

rating evaluare
D
B
413020
C1
MICHELIN
205/60 R16 92 V
68
ABC

Siguranta pe suprafete umede:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Performanta anvelopei pe carosabil umed:

Ce este aderenţa pe carosabilul umed?
"Aderenţa pe carosabilul umed" este capacitatea de a adera la drum în condiţii de umiditate. Clasificarea UE se concentrează pe un singur aspect al aderentei pe carosabil umed: performanţa de frânare pe carosabil umed a anvelopei.
Cum se evaluează aderenţa pe carosabil umed?
Aderenţa pe carosabil umed este clasificată de la A la E:
A = clasa maximă - E = clasa minimă
Ce înseamnă această clasificare
Într-o situaţie de urgenţă, câţiva metri înseamnă foarte mult. În cazul unui autoturism de pasageri care aplică forţa totală de frânare la 80 km/h, un set de anvelope de clasa A va opri autoturismul pe o distanţă cu până la 18 metri mai mică decât un set de anvelope din clasa F. *
Notă: În timpul deplasării, respectaţi întotdeauna distanţele de oprire recomandate.
* Când măsurătorile se execută conform metodelor de test specificate în Regulamentul CE 1222/2009. Distanţele de frânare pot varia în funcţie de condiţiile de deplasare şi de alţi factori de influenţă.
Valorile afişate pe etichetă au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumită anvelopă în functie de gamă/dimensiune pot varia.

nivel franare
2,6m
rating
D
B
413020
C1
MICHELIN
205/60 R16 92 V
68
ABC

Normele de zgomot ale anvelopei:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Nivelul de zgomot produs pe carosabil:

O parte din zgomotul emis la trecerea unui vehicul provine de la anvelope. Alegerea unei anvelope dintr-o clasă performantă ca nivel de zgomot va reduce impactul deplasării autoturismului asupra mediului înconjurător.
Ce măsoară clasificarea UE a nivelului de zgomot?
Clasificarea UE măsoară emisiile de zgomote externe ale anvelopei, exprimate în decibeli.
Deoarece multe persoane nu cunosc valorile în decibeli, se afişează imaginea unui difuzor cu unde negre, pentru a semnifica zgomotul produs de anvelopa respectivă. Cu cât numărul de unde este mai mare, cu atât anvelopa este mai zgomotoasă.
• 1 undă neagră: Silenţioasă (cu cel putin 3 dB sub limita europeană)
• 2 unde negre: Moderată (între limita europeană şi 3 dB sub aceasta)
• 3 unde negre: Zgomotoasă (peste limita europeană)

Ce înseamnă această clasificare?
Nivelurile în decibeli sunt măsurate pe o scară logaritmică. Acest lucru înseamnă că o creştere cu doar câţiva decibeli reprezintă o diferenţă uriaşă între nivelurile de zgomot. De fapt, o diferenţă de 3dB dublează zgomotul extern produs de anvelope.
Gândiţi-vă la miile de autovehicule care circulă zilnic pe drumurile noastre. Dacă am alege cu toţii anvelope cu clase de zgomot mai reduse, imaginaţi-vă cât de liniştite ar fi oraşele noastre.

 • zgomot nivel 1
  1 linie

  3 db sub limita

  EC reg. 661/2009

 • zgomot nivel 2
  2 linii

  se afla in limitele

  EC reg. 661/2009

 • zgomot nivel 3
  3 linii

  este in limitele

  EC dir. 2001/43

rating
D
B
413020
C1
MICHELIN
205/60 R16 92 V
68
ABC
 • consum 1

  Poate reduce consumul cu

  3,56%
 • consum 2

  Combustibil economisit

  34,5 L
 • consum 3

  Poate reduce emisiile de CO2 cu

  105,7 Kg

Autobon susține condusul eficient

A conduce eficient înseamnă a avea conduce în condiții de siguranță rutieră sporită, având un consum economic de combustibil. Pentru a îmbunătăți rezultatul, este necesar să luați în considerare câteva sfaturi:

•  Condusul ecologic - familiarizarea cu noțiuni de condus ecologic (precum utilizarea limitată a sistemelor auxiliare, planificarea traseului, pornirea motorului fără a-l accelera, etc) reduce semnificativ consumul de combustibil

•  Verificarea periodică a presiunii în anvelope - presiunea neuniformă crește consumul de combustibil și afectează capacitatea de frânare

•  Verificarea periodică a semnelor de uzură - uzură neuniformă crește consumul de combustibil și scurtează durata de viață a anvelopelor

•  Respectarea recomandărilor de întreținere ale vehiculului în conformitate cu specificațiile producătorului

•  Transportul regulat de obiecte neesențiale - greutatea suplimentară va crește consumul de combustibil

Anvelope similare

Părerea cumpărătorilor

 • star_s_big
 • star_s_big
 • star_s_big
 • star_s_big
 • star_s_big
5 din 373 păreri
 • 5
  (294)
 • 4
  (72)
 • 3
  (4)
 • 2
  (1)
 • 1
  (2)

Ai utilizat aceste anvelope?

Evaluează acest produs:

Nota ta:

Cu ajutorul tau, alti utilizatori pot gasi produsul pe care si-l doresc si care corespunde necesitatilor lor! Si firmele producatoare asteapta feedback-ul tau pentru ca astfel poti influenta dezvoltarea unor noi produse si servicii.

Prin publicarea parerii tale aici,
esti de acord cu termenii si conditiile site-ului
 • atv
  Daniel
  10 Dec 2023

  Date incomplete!

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_ns_big
  • star_ns_big
  • star_ns_big
  • Automobil: N/A N/A

  Ar trebui sa specificati si anul fabricatiei!M-am trezit cu cauciucuri 2022,comandate in noiembrie 2023!!!Pe mine m-ati pierdut de client.

  Semnalează un abuz
 • atv
  Dan Gurau
  3 Feb 2023

  Pneuri iarna MICHELIN Alpin 5

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • Automobil: N/A N/A

  M-a surprins zgomotul redus la rulare si usurinta cu care reactioneaza directia. Ma asteptam sa fie mult mai grea! Inca nu l-am testat in conditii grele pe zapada si gheata adevarata dar nu mai e mult!

  Semnalează un abuz
 • atv
  Dorin Z.
  17 Noi 2021

  Produse OK

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big

  Produse de calitate. Recomand!

  Semnalează un abuz
 • atv
  Nicoleta A.
  25 Oct 2021

  DOT conform comunicarii (1 year fresh)

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • Automobil: HYUNDAI i20 II
  • Utilizare: Mixt
  • Tip Condus: Normal

  Produsele sunt conform asteptarilor. DOT-ul comuncat a fost exact cel primit.

  Semnalează un abuz
 • atv
  Ciobanu
  13 Noi 2020

  Aderentă maxima

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • Automobil: MERCEDES A 200 CDI
  • Utilizare: Mixt
  • Tip Condus: Normal

  Foarte aderente pe zapada și inghet,bune pentru tracțiune spate

  Semnalează un abuz
 • Arata mai multe
 • livrare

  Livrare în mai puțin
  de 24/48 ore

 • ridicare

  Ridicare rapidă
  din locații

 • plata securizata

  Plată 100%
  securizată

 • consultanta

  Consultanță
  de calitate

 • garantie

  Garanție 3 ani