close
tr1 tr2 tr3
Optiuni
Anotimp

Anvelopele Runflat permit rularea pe pana pe o distanta de maxim 100 km cu o viteza de 80 km/h. (Flancuri de tip: ZP, RunFlat, SSR, ROF, etc.)

Daca vehiculul dumneavoastra este echipat cu anvelope Extra Load, Reinforced, XL, REINF.

Anvelopă de iarnă Michelin

Alpin 6 195/60 R15 88T

461,99Lei
stoc În stoc, 12 bucăți
livrareLivrare imediată
 • prdicon1
 • prdicon2
 • prdicon3
 • prdicon4
 • prdicon5
 • prdicon6
Set 4 anvelope
1847,96Lei

Michelin Alpin 6
 
 

Anvelopă de iarnă MICHELIN Alpin 6

MICHELIN Alpin 6 este anvelopa de iarnă de ultimă generație, concepută pentru siguranță în condiții severe de condus de iarnă. Dispunând de tehnologii MICHELIN EverWinterGrip, această anvelopă oferă frânare, accelerație și tracțiune atunci când conduceți pe zăpadă, de la primul până la ultimul mile. Beneficiază de cea mai bună longevitate, astfel încât să puteți conduce cu încredere în fiecare zi la serviciu și în călătorii lungi de iarnă, indiferent de condiții. Indicatorul inovator de uzură al benzii de rulare de la MICHELIN vă oferă o modalitate simplă și convenabilă de a anticipa înlocuirea anvelopei dvs. de iarnă - menținându-vă dumneavoastră și pasagerii în siguranță.
Având calități sporite pe drumuri acoperite de zăpadă, această anvelopă certificată cu 3PMSF asiguă frânarea și tracțiunea pe carosabilul umed. Banda de rulare este realizată dintr-un compus termic adaptabil la variațiile de temperatură ale drumului. Tehnologia V-Ramp maximizează contactul cu carosabilul, asigurând o frânare performantă pe carosabilul umed datorită șanțurilor în forma de V concepute pentru scurgerea apei.   
 

Oferă siguranță făcută să reziste în condiții severe de iarnă.

Cumparați cea mai recentă generație MICHELIN Alpin 6 pentru siguranță, făcută pentru a rezista în condiții severe de condus de iarnă. Conceput pentru cea mai bună longevitate și având indicatorul util de uzură a benzii de rulare MICHELIN, puteți conduce fără compromisuri datorită tehnologiei dezvoltate pentru frânare, aderență și accelerare pe zăpadă de la primul până la ultimul kilometru.Montaiți-vă MICHELIN Alpin 6 și porniți la drum cu încredere în această iarnă.

 
Michelin Alpin 6
 

Proiectat pentru frânare și tracțiune pe zăpadă, făcut să reziste.

Bucurați-vă de frumusețea drumurilor de iarnă cu anvelopa de iarnă MICHELIN Alpin 6. Datorită kilometrajului remarcabil, vă puteți continua conducerea zilnică și excursiile montane fără a schimba anvelopele. MaxTouch Construction asigură distribuirea uniformă a presiunii în anvelope pentru a maximiza durata de viață a anvelopei pentru performanțe făcute să reziste în condiții grele de iarnă.

 
Michelin Alpin 6

Specificații

Marca Michelin
Tip

Anvelope de iarnă

Model ALPIN 6
Latime 195
Inaltime 60
Diametru R15
Indice sarcina 88
Indice viteza T

Proprietăți anvelopă

•  Dimensiunile anvelopei sunt 195/60 R15

•  Anvelopa se pretează sezonului rece (anvelopă de iarnă) și este destinată autoturismelor

•  Clasa de eficiență a consumului de carburant este C

•  Clasa de aderență pentru suprafețe umede a anvelopei este B

•  Indicele de zgomot al anvelopei este de 69 dB

•  Indicele de viteză T specifică faptul că anvelopa poate rula cu o viteză de 190 km/h în condiții de siguranță

•  Indicele de încărcare 88 reprezintă încărcarea maximă admisă - 560 kg pe roată

Informații utile anvelopă

Modelul Alpin 6 cu dimensiunile 195/60 R15 88T al producătorului Michelin este o anvelopă de iarnă, fiind omologată pentru utilizarea în sezonul rece. Datorită materialului moale, aceasta își menține proprietățile în condiții de umezeală și frig și asigură aderență pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață. Specialiștii recomandă schimbarea anvelopelor atunci când temperatura medie zilnică scade la valori de sub 7°C.

Noua Etichetă
Europeană

 • tabicon1
 • tabicon2
 • tabicon3

Normele de consum combustibil:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Eficienta anvelopei vs consumul de carburant:
Cum reduc anvelopele consumul de carburant?
Pe scurt, anvelopele eficiente din punctul de vedere al consumului de carburant necesită mai puţină energie pentru a rula. În ultimă instanţă, aceasta înseamnă un consum mai redus de carburant.
Cum se clasifică eficienţa consumului de carburant?
Eficienta consumului de carburant se clasifică de la A la E, pe o scală cu cod de culori.
• A (verde) = clasa cea mai ridicată de eficientă a consumului de carburant
• E (roşu) = clasa cea mai scăzută de eficientă a consumului de carburant
Ce înseamnă această clasificare
Diferenţa dintre clasa A şi clasa E ar putea însemna o reducere de până la 7,5% a consumului de carburant. În termeni reali, dacă alegeţi anvelope din clasa A în locul unor anvelope din clasa E, aţi putea economisi peste 6 litri de carburant la fiecare 1.000 km.*
La un preţ mediu al benzinei de 5 lei pe litru, aceasta înseamnă economii de peste 1000 de lei pe întreaga durată de viaţă a anvelopelor.*
Nu uitaţi, veţi reduce şi impactul asupra mediului!
*Pe baza unui consum mediu de 8 litri/100 km, un preţ al benzinei de 5 lei/litru şi o distanţă medie parcursă de anvelopă de 35.000 km. Consumul real de carburant şi economiile de cost pot varia, printre altele, în funcţie de presiunea anvelopei, greutatea vehiculului şi stilul de conducere

rating evaluare
C
B
408739
C1
MICHELIN
195/60 R15 88 T
69
ABC

Siguranta pe suprafete umede:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Performanta anvelopei pe carosabil umed:

Ce este aderenţa pe carosabilul umed?
"Aderenţa pe carosabilul umed" este capacitatea de a adera la drum în condiţii de umiditate. Clasificarea UE se concentrează pe un singur aspect al aderentei pe carosabil umed: performanţa de frânare pe carosabil umed a anvelopei.
Cum se evaluează aderenţa pe carosabil umed?
Aderenţa pe carosabil umed este clasificată de la A la E:
A = clasa maximă - E = clasa minimă
Ce înseamnă această clasificare
Într-o situaţie de urgenţă, câţiva metri înseamnă foarte mult. În cazul unui autoturism de pasageri care aplică forţa totală de frânare la 80 km/h, un set de anvelope de clasa A va opri autoturismul pe o distanţă cu până la 18 metri mai mică decât un set de anvelope din clasa F. *
Notă: În timpul deplasării, respectaţi întotdeauna distanţele de oprire recomandate.
* Când măsurătorile se execută conform metodelor de test specificate în Regulamentul CE 1222/2009. Distanţele de frânare pot varia în funcţie de condiţiile de deplasare şi de alţi factori de influenţă.
Valorile afişate pe etichetă au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumită anvelopă în functie de gamă/dimensiune pot varia.

nivel franare
2,6m
rating
C
B
408739
C1
MICHELIN
195/60 R15 88 T
69
ABC

Normele de zgomot ale anvelopei:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Nivelul de zgomot produs pe carosabil:

O parte din zgomotul emis la trecerea unui vehicul provine de la anvelope. Alegerea unei anvelope dintr-o clasă performantă ca nivel de zgomot va reduce impactul deplasării autoturismului asupra mediului înconjurător.
Ce măsoară clasificarea UE a nivelului de zgomot?
Clasificarea UE măsoară emisiile de zgomote externe ale anvelopei, exprimate în decibeli.
Deoarece multe persoane nu cunosc valorile în decibeli, se afişează imaginea unui difuzor cu unde negre, pentru a semnifica zgomotul produs de anvelopa respectivă. Cu cât numărul de unde este mai mare, cu atât anvelopa este mai zgomotoasă.
• 1 undă neagră: Silenţioasă (cu cel putin 3 dB sub limita europeană)
• 2 unde negre: Moderată (între limita europeană şi 3 dB sub aceasta)
• 3 unde negre: Zgomotoasă (peste limita europeană)

Ce înseamnă această clasificare?
Nivelurile în decibeli sunt măsurate pe o scară logaritmică. Acest lucru înseamnă că o creştere cu doar câţiva decibeli reprezintă o diferenţă uriaşă între nivelurile de zgomot. De fapt, o diferenţă de 3dB dublează zgomotul extern produs de anvelope.
Gândiţi-vă la miile de autovehicule care circulă zilnic pe drumurile noastre. Dacă am alege cu toţii anvelope cu clase de zgomot mai reduse, imaginaţi-vă cât de liniştite ar fi oraşele noastre.

 • zgomot nivel 1
  1 linie neagra

  3 db sub limita

  EC reg. 661/2009

 • zgomot nivel 2
  2 linii negre

  se afla in limitele

  EC reg. 661/2009

 • zgomot nivel 3
  3 linii negre

  este in limitele

  EC dir. 2001/43

rating
C
B
408739
C1
MICHELIN
195/60 R15 88 T
69
ABC
 • consum 1

  Poate reduce consumul cu

  3,56%
 • consum 2

  Combustibil economisit

  34,5 L
 • consum 3

  Poate reduce emisiile de CO2 cu

  105,7 Kg

Autobon susține condusul eficient

A conduce eficient înseamnă a avea conduce în condiții de siguranță rutieră sporită, având un consum economic de combustibil. Pentru a îmbunătăți rezultatul, este necesar să luați în considerare câteva sfaturi:

•  Condusul ecologic - familiarizarea cu noțiuni de condus ecologic (precum utilizarea limitată a sistemelor auxiliare, planificarea traseului, pornirea motorului fără a-l accelera, etc) reduce semnificativ consumul de combustibil

•  Verificarea periodică a presiunii în anvelope - presiunea neuniformă crește consumul de combustibil și afectează capacitatea de frânare

•  Verificarea periodică a semnelor de uzură - uzură neuniformă crește consumul de combustibil și scurtează durata de viață a anvelopelor

•  Respectarea recomandărilor de întreținere ale vehiculului în conformitate cu specificațiile producătorului

•  Transportul regulat de obiecte neesențiale - greutatea suplimentară va crește consumul de combustibil

Anvelope similare

Părerea cumpărătorilor

 • star_s_big
 • star_s_big
 • star_s_big
 • star_s_big
 • star_s_big
5 (45 păreri)
 • 5
  (38)
 • 4
  (4)
 • 3
  (2)
 • 2
  (1)
 • 1
  (0)

Ai utilizat aceste anvelope?

Evaluează acest produs:

Nota ta:

Cu ajutorul tau, alti utilizatori pot gasi produsul pe care si-l doresc si care corespunde necesitatilor lor! Si firmele producatoare asteapta feedback-ul tau pentru ca astfel poti influenta dezvoltarea unor noi produse si servicii.

Prin publicarea parerii tale aici,
esti de acord cu termenii si conditiile site-ului
 • atv
  Marian
  20 Apr 2023

  Michelin

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_ns_big
  • Automobil: Renault Captur
  • Utilizare: Mixt
  • Tip Condus: Sport

  Foarte bune...preț corect!

  Semnalează un abuz
 • atv
  Gabriel
  28 Dec 2022

  Anvelope Michelin Alpin 6

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • Automobil: Dacia Duster
  • Utilizare: Mixt
  • Tip Condus: Sport

  Sunt foarte mulțumit de aceste anvelope. Raport, calitate, preț foarte ok.

  Semnalează un abuz
 • atv
  Sorin
  19 Dec 2022

  Anvlope

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • Automobil: Dacia Duster
  • Utilizare: In afara orasului
  • Tip Condus: Normal

  Super mulțumit. Mulțumesc Autobon

  Semnalează un abuz
 • atv
  Oana
  19 Noi 2022

  Sunt ok

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_ns_big
  • Automobil: Ford Focus
  • Utilizare: Mixt
  • Tip Condus: Normal

  Montate de câteva zile. Fac zgomot la rulare destul de tare, deși alea de vara, tot cu 69db, nu le aud. Frânează bine. Se comporta ok la drum și la viraje. Mi se pare construcția mai fragila ca la Dunlop Winter Sport - de care am avut înainte, și care erau mai silențioase. Momentan, mulțumită de alegere, dar pe viitor cred ca voi reveni la Dunlop, mai mult pentru zgomot.

  Semnalează un abuz
 • atv
  Irina
  16 Noi 2022

  Anvelope

  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • star_s_big
  • Automobil: Kia Ceed
  • Tip Condus: Normal

  Mi se par gălăgioase, fata de cele de vara ,livrarea a fost foarte rapida .Acuma sa vedem cum o sa fie când vine zăpada

  Semnalează un abuz
 • Arata mai multe
 • livrare in 24/48 ore

  Livrare în mai puțin
  de 24/48 ore

 • ridicare rapida

  Ridicare rapidă
  din locații

 • plata securizata

  Plată 100%
  securizată

 • consultanta de calitate

  Consultanță
  de calitate

 • garantie 3 ani

  Garanție 3 ani