Optiuni
Anotimp

Anvelopele Runflat permit rularea pe pana pe o distanta de maxim 100 km cu o viteza de 80 km/h. (Flancuri de tip: ZP, RunFlat, SSR, ROF, etc.)

Daca vehiculul dumneavoastra este echipat cu anvelope Extra Load, Reinforced, XL, REINF.

Cautare JANTE

Te afli aici:
Te afli aici:

Anvelope Michelin

Primacy 4 VOL 205/55 R16 94V

546,00 Lei 404,99Lei
-25%
În stoc, peste 12 bucăți
Livrare imediată
Set 4 anvelope
1619,96Lei

Specificații

Marca
Tip

Anvelope de vară

Anvelope Ranforsat

Model PRIMACY 4
Latime 205
Inaltime 55
Diametru R16
Indice sarcina 94
Indice viteza V

Eticheta

Normele de consum combustibil:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Eficienta anvelopei vs consumul de carburant:
Cum reduc anvelopele consumul de carburant?
Pe scurt, anvelopele eficiente din punctul de vedere al consumului de carburant necesită mai puţină energie pentru a rula. În ultimă instanţă, aceasta înseamnă un consum mai redus de carburant.
Cum se clasifică eficienţa consumului de carburant?
Eficienta consumului de carburant se clasifică de la A la G, pe o scală cu cod de culori.
• A (verde) = clasa cea mai ridicată de eficientă a consumului de carburant
• G (roşu) = clasa cea mai scăzută de eficientă a consumului de carburant
• Clasa D nu se utilizează pentru autoturisme de pasageri.
Ce înseamnă această clasificare
Diferenţa dintre clasa A şi clasa G ar putea însemna o reducere de până la 7,5% a consumului de carburant. În termeni reali, dacă alegeţi anvelope din clasa A în locul unor anvelope din clasa G, aţi putea economisi peste 6 litri de carburant la fiecare 1.000 km.*
La un preţ mediu al benzinei de 4,5 lei pe litru, aceasta înseamnă economii de peste 900 de lei pe întreaga durată de viaţă a anvelopelor.*
Nu uitaţi, veţi reduce şi impactul asupra mediului!
*Pe baza unui consum mediu de 8 litri/100 km, un preţ al benzinei de 4,5 lei/litru şi o distanţă medie parcursă de anvelopă de 35.000 km. Consumul real de carburant şi economiile de cost pot varia, printre altele, în funcţie de presiunea anvelopei, greutatea vehiculului şi stilul de conducere

 • Poate reduce consumul cu

  3,56%
 • Combustibil economisit

  34,5 L
 • Poate reduce emisiile de CO2 cu

  105,7 Kg
A
B
68

Siguranta pe suprafete umede:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Performanta anvelopei pe carosabil umed:

Ce este aderenţa pe carosabilul umed?
"Aderenţa pe carosabilul umed" este capacitatea de a adera la drum în condiţii de umiditate. Clasificarea UE se concentrează pe un singur aspect al aderentei pe carosabil umed: performanţa de frânare pe carosabil umed a anvelopei.
Cum se evaluează aderenţa pe carosabil umed?
Aderenţa pe carosabil umed este clasificată de la A la F:
A = clasa maximă - F = clasa minimă
Clasele D şi G nu sunt utilizate de autoturismele pentru pasageri.
Ce înseamnă această clasificare
Într-o situaţie de urgenţă, câţiva metri înseamnă foarte mult. În cazul unui autoturism de pasageri care aplică forţa totală de frânare la 80 km/h, un set de anvelope de clasa A va opri autoturismul pe o distanţă cu până la 18 metri mai mică decât un set de anvelope din clasa F. *
Notă: În timpul deplasării, respectaţi întotdeauna distanţele de oprire recomandate.
* Când măsurătorile se execută conform metodelor de test specificate în Regulamentul CE 1222/2009. Distanţele de frânare pot varia în funcţie de condiţiile de deplasare şi de alţi factori de influenţă.
Valorile afişate pe etichetă au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumită anvelopă în functie de gamă/dimensiune pot varia.

2,6m
A
B
68

Normele de zgomot ale anvelopei:

Explicaţia etichetei UE pentru anvelope
Sistemul UE de etichetare a anvelopelor oferă importante informaţii de siguranţă şi de mediu despre fiecare anvelopă. Aceasta vă permite să comparaţi anvelopele în funcţie de aderenta pe carosabil umed, eficienta consumului de carburant şi nivelul de zgomot.

Nivelul de zgomot produs pe carosabil:

O parte din zgomotul emis la trecerea unui vehicul provine de la anvelope. Alegerea unei anvelope dintr-o clasă performantă ca nivel de zgomot va reduce impactul deplasării autoturismului asupra mediului înconjurător.
Ce măsoară clasificarea UE a nivelului de zgomot?
Clasificarea UE măsoară emisiile de zgomote externe ale anvelopei, exprimate în decibeli.
Deoarece multe persoane nu cunosc valorile în decibeli, se afişează imaginea unui difuzor cu unde negre, pentru a semnifica zgomotul produs de anvelopa respectivă. Cu cât numărul de unde este mai mare, cu atât anvelopa este mai zgomotoasă.
• 1 undă neagră: Silenţioasă (cu cel putin 3 dB sub limita europeană)
• 2 unde negre: Moderată (între limita europeană şi 3 dB sub aceasta)
• 3 unde negre: Zgomotoasă (peste limita europeană)

Ce înseamnă această clasificare?
Nivelurile în decibeli sunt măsurate pe o scară logaritmică. Acest lucru înseamnă că o creştere cu doar câţiva decibeli reprezintă o diferenţă uriaşă între nivelurile de zgomot. De fapt, o diferenţă de 3dB dublează zgomotul extern produs de anvelope.
Gândiţi-vă la miile de autovehicule care circulă zilnic pe drumurile noastre. Dacă am alege cu toţii anvelope cu clase de zgomot mai reduse, imaginaţi-vă cât de liniştite ar fi oraşele noastre.

 • 1 linie neagra

  3 db sub limita

  EC reg. 661/2009

 • 2 linii negre

  se afla in limitele

  EC reg. 661/2009

 • 3 linii negre

  este in limitele

  EC dir. 2001/43

A
B
68

Anvelope similare

Părerea cumpărătorilor

5 (15 păreri)
 • 5
  (14)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (1)

Ai utilizat aceste anvelope?

Fii primul care evalueaza acest produs:

Nota ta:

"Cu ajutorul tau, alti utilizatori pot gasi produsul pe care si-l doresc si care corespunde necesitatilor lor! Si firmele producatoare asteapta feedback-ul tau pentru ca astfel poti influenta dezvoltarea unor noi produse si servicii."

Prin publicarea parerii tale aici,
esti de acord cu termenii si conditiile site-ului
 • Marian
  3 Mar 2021

  Anvelope Michelin

  Am cumparat 4 anvelope Primacy 4 205/55 R16 91H. A fost o problema la livrare pe care cei de la Autobon au remediat-o imediat. Felicitari! Recomand

  Semnalează un abuz
 • Nicu
  24 Feb 2021

  215 50 17 w xl

  • Utilizare: In afara orasului
  • Tip Condus: Sport

  Super smechere anvelopele.

  Semnalează un abuz
 • Marius
  11 Noi 2020

  Perfect

  • Automobil: HYUNDAI IX35 AWD
  • Utilizare: Mixt
  • Tip Condus: Sport

  Cauciucurile sunt perfecte, DOT 0320. Până acum am folosit cauciucuri Michelin doar de iarnă și pot să spun că și Primacy 4 de vară sunt perfecte. Nimic din ce am folosit până acum nu se compară cu Michelin și conduc de 29 de ani. Adresez felicitări și mulțumiri celor de la „autobon.ro”, pt. rapiditate, seriozitate și amabilitate. Am avut emoții să plătesc online fără să văd cauciucurile (deși pe mail mi-au spus ce DOT au cauciucurile), am plătit la destinație după ce am verificat, totul este perfect, data viitoare pot avea încredere în ei. Într-o țară unde neseriozitatea și nesimțirea strălucește, „autobon.ro” este excepția care rupe gura târgului. În afară de ei, nimeni nu s-a deranjat să-mi spună ce DOT au cauciucurile. Am apreciat asta și am cumpărat de la ei. Am comandat online ieri în jurul orei 16.08, azi la ora 11.20, curierul era cu cauciucurile la ușa mea în Oradea. Nu mi-a venit să cred. Sunt profund impresionat, cât de rapid s-au mișcat și că am primit exact ce-mi doream, fără nervi și stres. Deci, comandați cu încredere, fără emoții, oamenii sunt dornici să vândă și să ofere calitate și profesionalism !!! Felicitări domnilor și vă mulțumesc frumos !!

  Semnalează un abuz
 • Dorin
  27 Aug 2020

  Recomand

  • Utilizare: Mixt
  • Tip Condus: Sport

  Recomand, DOT 0820, sunt silențioase si foarte moi

  Semnalează un abuz
 • Ionut
  4 Iun 2020

  Nu le-am utilizat, review pentru comanda

  Am comandat aceste anvelope in data 02.06.2020 cu specificatie mare si clar ca DOT sa fie pe anul 2020. Ziua urmatoare am sunat ca sa imi confirme ca dot-ul este pe 2020, mi-a raspuns o doamna ca daca am specificat asa, cu siguranta asa o sa fie, altfel nu trecea comanda mai departe....ca sa imi ajunga pe data de 4 comanda cu...surpriza...anvelope cu DOT 49/2019. Saptamana 49 este prima din decembrie in anul 2019, nu-i asa mare problema, dar daca clientul cere ceva..de ce nu se poate si la noi...? Cat despre anvelope cu siguranta calitatea este una superioara.

  Semnalează un abuz
 • Arata mai multe
 • Livrare în mai puțin
  de 24/48 ore

 • Ridicare rapidă
  din locații

 • Plată 100%
  securizată

 • Consultanță
  de calitate

 • Garanție 3 ani